Uudised

13:12 20.04.2024

Lõuna-Eesti koolijuhid käisid teadmisi ja kogemusi ammutamas Hiiumaal

"Kas Sa oled kuulnud "ON põlvkonnast"? Aga haridusdisaini meetodist? Ole mureta, "ON põlvkond" on meie kõigi jaoks uus mõiste, sest seda mõtet tutvustas üks Lõuna-Eesti koolijuht oma ametikaaslastele Hiiumaa õppereisil valutades südant noorte pärast, kes lihtsalt ON.

Väga sisukad arutelud noorte ettevõtlikkuse arendamise teemadel oli vaid osa koostööprojekti “Lõuna-Eesti ettevõtlikud noored” (LEEN) raames toimunud koolijuhtide Hiiumaa külastusest. Kolmekümnest Lõuna-Eesti koolijuhist koosnev grupp väisas nii Suuremõisa Lossi suursugustes ruumides toimetavat Hiiumaa Ametikooli, kuid külastas ka  piirkonna teisi õppeasutusi: Kärdla Gümnaasiumi ja värskelt valminud Kärdla Kooli õppehoonet. Mitmed kohalikud ettevõtted avasid samuti koolijuhtidele lahkelt oma uksed. Õppekäik on osa projekti koolijuhtide võrgustumise tegevustest ning selle laiemaks eesmärgiks on edaspidi koostöös ja ühisel jõul noorte ettevõtlikkuse arendamisele oluliselt rohkem tähelepanu pöörata! 

Aitäh Pähkli talu, Hiiumaa Ametikool ja Suuremõisa Loss, Hiiumaa Gümnaasium, Kärdla Kool, Viscosa Kultuuritehas ja Utoopia nr 9, et soojalt vastu võtsite! Suur tänu Erika Veidele abi eest arutelude juhtimisel. 

Valgamaalt osalesid Valga Priimetsa Kooli, Lüllemäe Põhikooli ja Hargla Kooli esindajad.

LEEN projekti idee on arendada noorte ettevõtlikkuse valdkonda süsteemsemalt, omavahel tihedalt põimitud koostöös ning erinevaid osapooli teadlikult ühendades. Projekti viivad ühiselt ellu Jõgevamaa Arendus ja Ettevõtluskeskus, Põlvamaa Arenduskeskus, Tartumaa Omavalitsuste Liit, Tartu Ärinõuandla, Valgamaa Arenguagentuur, Viljandimaa arenduskeskus ja  Võrumaa Arenduskeskus.

Tegevusi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest “Atraktiivne piirkondlik ettevõtlus- ja elukeskkond”.