Uudised

00:01 07.10.2023

Valgamaa parimad ettevõtjad aastal 2023 on selgunud

6.oktoobril Valga Gümnaasiumis toimunud pidulikul tunnustussündmusel kuulutati välja konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2023" laureaadid. Konkursile laekus 45 tunnustamise ettepanekut. Esitatud ettevõtted ei ole mitte ainult majanduslikud edulood, vaid ka väärtuslik osa kogukonna arengust ja elujõulisusest.Komisjon tunnustas ettevõtjaid viies kategoorias ja lisaks anti välja 4 eriauhinda.

Valgamaa parimad ettevõtted 2023

Aasta suurettevõte – UPM-Kymmene Otepää OÜ
Otepää vineeritehas on maakonnas üks suurimaid ja edukamaid ettevõtjaid ning oluline tööandja. Ettevõte panustab järjepidevalt tootmise efektiivsusesse ja keskkonnahoidu, toetab kohalikku elu ja sündmusi
Kategooria nominendid: Ursuit Batic AS, UPM-Kymmene Otepää OÜ.   

Aasta väikeettevõte – Rahel–Puit  OÜ
Pea 30 aastat tegutsenud ettevõte toodab puidust side- ja elektriliinide poste. Olulised investeeringud on aidanud tõsta  tootmise efektiivsust ning tõstnud toodete kvaliteeti
Kategooria nominendid: LINNU TALU OÜ, Marico Holding  OÜ, OÜ PUIDU TAAVET, Rahel-Puit OÜ, Saarevili OÜ.

Aasta teenindusettevõte – Helme Pansionaat AS
Helme Pansionaadist on 2023 aasta jooksul saanud hoolekandeasutuste lipulaev Valgamaal. Ettevõte on jõudsasti kasvatanud klientide ja töötajate arvu, elu on sisse puhutud aastaid tühjana seisnud hoonesse, samuti renoveeritakse varem kasutuses olnud kompleksi.
Kategooria nominendid: Tõrva Tarbijate Ühistu, Valga Puu OÜ, Helme Pansionaat AS, Amaranth OÜ, Miilinvest OÜ, BEETELA OÜ/Beetela Burger, N&K Invest OÜ/The MANOR Sports & Spa, Salandu OÜ, TÕRVA KÕRTS OÜ, Liivimaa Apteegid OÜ, Kodukohvik Johanna OÜ, Marge Suun Ilu- ja tervisetuba , A.K. Montage OÜ, HILO Trade OÜ, AS Pühajärve Puhkekodu.

Aasta startija – Puu Vägi OÜ
„Puiduvõlur“ Andres Rattasepa poolt tehtud puukujud on meeleolukad, dünaamilised ja elusad. Valga vallas rõõmustavad lõbusad puupingid Valga-Mõniste teeäärsetes bussipeatustes reisijaid ning möödakäijaid.
Kategooria nominendid: Salandu OÜ, Karjamet OÜ, Puu Vägi OÜ.

Aasta innovaator – Shroomwell OÜ
Shroomwell on teinud brändi uuenduse ning avanud Põhjamaade suurima seente sisekasvatuse Tõrvas. Koostöös teadus- ja arendusasutustega tuuakse turule uusi funktsionaalse toidu tipplahendusi. Seente arendus- ja kompetentsikeskus Tallinnas jälgib seente arengut metsades ja pinnases ning otsib seentele uusi rakendusi.
Kategooria nominendid: Pirnipuu Mesi OÜ, Shroomwell OÜ, G-7 OÜ, Nuustaku Pruulikoda OÜ, Monster Music OÜ

ERIAUHIND „„Väärt meistrid“  - A.K. Montage  OÜ
Klientide tunnustus läheb olulist ja kvaliteetset teenus pakkuvale ehitusettevõtjale.

ERIAUHIND „Ambitsioonikas ettevõtmine“ -  N&K Invest OÜ
Ettevõte on teinud olulise investeeringu Pokardi mõisa taastamiseks. Täna ootab  külastajaid stiilselt luksuslik ning hubane spaahotell. 

ERIAUHIND „Ambitsioonikas ettevõtmine” - G-7 OÜ
Holdre lossist on saanud turismimagnet, mis pakub suurepärast muusikalist elamust ning kultuurilist kogemust. Lossis asuv Eesti Rahvuslik Klaverimuuseum eksponeerib Eesti tunnustatud inimestele kuulunud klavereid.

ERIAUHIND „Parima meelelahutuse maaletooja“ -Monster Music OÜ
Iga-aastased muusikafestivalid, Pühajärve jaanituli ja Retrobest, on  toonud kokku muusika austajaid nii Eestist kui mujalt maailmast ning elavdanud piirkonda kogu Lõuna-Eestis.

Täname märkajaid ja nominentide esitajaid. Täname kõiki maakonna ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi!
Laureaadid said meeneks puidust plaadid, mis valmistati OÜ Vaas&Vaas kunstnik Helje Vaas`i poolt.
Sündmuse jäädvustas fotograaf Paul Poderat.
Vaata pilte: https://drive.google.com/.../1BH1muMgTaXYS4AqkVtU4Hfll35D... 

Konkurssi korraldatakse aastast 2008 eesmärgiga tunnustada Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Konkursi korraldas SA Valgamaa Arenguagentuur. 

Kultuuripärand