Uudised

10:17 15.08.2023

Valgamaa ettevõtjate tunnustamine 2023 - kandidaatide esitamine on alanud

Valgamaa Arenguagentuur kuulutab välja konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2023“. 
Tunnustamiseks ootame Valgamaal edukalt tegutsevaid ettevõtjaid ja silmapaistvaid inimesi, kelle tegevus on mõjutanud positiivselt kohalikku või maakondlikku elukeskkonda, inimeste heaolu, suurendanud elanike tööhõivet ja sissetulekuid, muutnud maakonna atraktiivsemaks nii elanikele, külastajatele, spetsialistidele kui investoritele.

Kandidaate võivad esitada nii eraisikud, ettevõtted kui ka organisatsioonid. Esitada võib mitu kandidaati.

Ettevõtluskonkursi võitjad valib esitatud nominentide seast välja Valgamaa Arenguagentuuri poolt moodustatud komisjon viies kategoorias:

  1. Aasta suurettevõte - konkurentsivõimelise majandustegevusega tootmisettevõte, milles on rohkem kui 50 töötajat ja mis on tegutsenud kauem kui 3 aastat;
  2. Aasta väikeettevõte - konkurentsivõimelise majandustegevusega tootmisettevõte, milles on alla 50 töötaja ja mis on tegutsenud kauem kui 3 aastat;
  3. Aasta teenindusettevõte - teenindusvaldkonnas (sh turism) tegelev ettevõte, keda iseloomustab kõrge teenindustase, teenuste mitmekülgsus, omanäolisus ja atraktiivsus.
  4. Aasta startija - ettevõte, mis on tegutsenud kuni 3 aastat. Ettevõtte tegevust iseloomustab areng, uudsed tooted, teenused või ideed. Nominendi tegevuse kestust arvestatakse konkursi väljakuulutamise seisuga 15.08.2023.
  5. Aasta innovaator  - ettevõte, kes on teinud viimase 3 aasta jooksul tehnoloogilisi, organisatsioonilisi või toodete/teenuste uuendusi: uudse lahenduse olemus ja ainulaadsus, tehnoloogiline läbimurre ja selle mõju, selle kohalik ja laialdasem kõlapind ja väljapaistvus, muudatuse eeskujuks olemine, kitsaskoha/probleemi lahendamine, kasutuselevõtu aktiivsus ja ulatus.

Ettepanekud koos põhjendusega palume esitada kuni 5.septembrini (k.a), täites elektroonilise ankeedi SIIN 

Hindamise ja võitjate väljaselgitamise kord
Ettevõtete tunnustamine toimub kord aastas ning hindamise aluseks on ettevõtte jooksva aasta tegevus.

Esitatud kandidaatidel ei tohi esineda maksuvõlgnevusi riiklike maksude osas, ettevõtte eelmise perioodi majandusaasta aruanne peab olema esitatud äriregistrile. Komisjon hindab ja reastab esitatud nominendid vastavalt kandidaadi ülesseadja põhjendustele ja konkursi kategooriale. Komisjonil on õigus anda välja ka eriauhindu.

Tunnustusüritus toimub 6.oktoobril Valga kultuurimajas (kutsetega).

Vaata möödunud aastate nominente ja võitjaid SIIT

Lisainfo Ülle Vilo: tel 510 3254, e-post ylle.vilo@valgamaa.ee .