Uudised

13:30 05.04.2023

Tartu Teaduspark pakub tootmisettevõtetele tehisintellekti (AI) otstarbekuse nõustamise teenust

Tartu Teaduspark pakub tootmisettevõtetele AI otstarbekuse nõustamise teenust, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega tootmisettevõttele tasuta (vähese tähtsusega riigiabi limiidi piirides).

Milleks üldse AI nõustamine?

Tööstusettevõtte tehisintellektivalmiduse hindamine algab ettevõtte tootmise külastuse ja juhtkonna intervjueerimisega. Kuna iga tööstusettevõte on erinev, ei hinda konsultant ainult seda, kas üht või teist tehnoloogiat on võimalik ettevõttes teoreetiliselt rakendada, vaid toob välja ka praktilised eeldused ja peamised tegevused, mida on vaja tehisintellekti või teiste kaasaegsete tehnoloogiate kasutuselevõtuks. Samuti toob ekspert välja võimalikud kasud, mida konkreetne tehnoloogia ettevõttele pakub.Igas projektis annab ekspert tasuvusele eelhinnangu, mille alusel saab ettevõte arvutada juba välja projekti ligikaudse tasuvuse. 
Tõenäoliselt ei kao tehisintellekt meie eludest enam kunagi. Vastupidi, et töötusettevõte saaks olla konkurentsivõimeline, on tehisintellekti kasutamine protsesside automatiseerimisel möödapääsmatu.

Lisainfo AI otstarbekuse nõustamise teenuse kohta:
Martin Rebane, AI valdkonna juht
martin.rebane@teaduspark.ee  
+372 5590 8505