Uudised

23:16 17.11.2022

Valgamaa parimad ettevõtjad aastal 2022 on selgunud.

17. novembril Otepää kultuurimajas toimunud pidulikul tunnustussündmusel kuulutati välja konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2022" laureaadid. Konkursile laekus 34 tunnustamise ettepanekut.

Aasta suurettevõte – Aclima OÜ 
Valgas asuv rõivatööstuse ettevõte toodab juba 23 aastat meriinovillast funktsionaalset spordipesu, mis kannab firmamärki Aclima, sh pesutooteid relvajõududele ning eriteenistustele. Aastal 2022 on tehtud märkimisväärsed investeeringud uude hoonesse ja tootmisseadmetesse, mis aitavad kaasa efektiivsemale tootmisele.

Aasta väike-ettevõte – Sanlind OÜ
Ettevõte on maakonnas tuntud linnukasvataja ja munatootja aastast 1994. On tulnud läbi raskustest ning investeerinud märkimisväärselt töökeskkonda ja automatiseerinud tootmist.

Kategooriasse Aasta väikeettevõte esitati 4 kandidaati: Parmet AS, Puiduhunt OÜ, PinurWood OÜ, Sanlind OÜ.

Aasta teenindusettevõte – Singularis  OÜ
Tartu–Otepää teeäärne Nõuni pood pakub kohapeal valmistatud pagarihõrgutisi, kulinaariatooteid, samuti kohalikku talukaupa. Armastatud külapoes toimetavad omanikud on toredad ja aktiivsed külapoe elushoidjad. 

Kategooriasse Aasta teenindusettevõte esitati 14 kandidaati: Kraine OÜ, Kodukohvik Johanna OÜ, RK Service OÜ, Singularis OÜ, Liivimaa Apteegid OÜ, Teras/Press OÜ, Sullargo OÜ, Amaranth OÜ, Lakk Ilustuudio OÜ, Marge Suun Ilu- ja tervisetuba, Müügiekspert OÜ.

Aasta startija – Tõrva VM OÜ
Tõrva veemõnula on üks kaasaegsem veekeskus kauni looduse keskel. Hoone teisele korrusele valmisid sel aastal hotellitoad, kus leiavad majutusvõimaluse nii kõrvalasuva kooli õpilased kui veekeskuse kliendid.

Kategooriasse Aasta startija esitati 4 kandidaati: HILO Trade OÜ, Suusakeskuste AS, RMFOOD OÜ, Tõrva VM OÜ.

Ettevõtluse edendaja – Tõrva vallavalitsus
Tõrva veemõnula on üks kaasaegsem veekeskus kauni looduse keskel. Hoone teisele korrusele valmisid sel aastal hotellitoad, kus leiavad majutusvõimaluse nii kõrvalasuva kooli õpilased kui veekeskuse kliendid.

Kategooriasse Ettevõtluse edendaja esitati 2 kandidaati: Sangaste Mesi OÜ, Tõrva Vallavalitsus

ERIAUHIND „Ambitsioonikas ettevõtmine“ - Suusakeskuste AS
Väike-Munamäe suusakeskuse restoran Munaka Resto alustas  oma tegevust eelmisel aastal, mil rekonstrueeriti suusamäe jalamil asuv vana hoone. Munaka Resto on õdus ja hubane toidukoht.

ERIAUHIND „„Väärt meistrid“ - Teras/Press OÜ
Ettevõte pakub torustike, kütte- ja kliimaseadmete paigalduse teenust. Klientide tunnustus läheb maailma parematele meistritele - Aiko ja Ever Patlepale ning nende meeskonnale, tehtud töö on alati kiire ja korralik.

Konkurssi korraldatakse aastast 2008 ning selle eesmärgiks on tunnustada Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Korraldajad on Valgamaa Omavalitsuste Liit ja  SA Valgamaa Arenguagentuur. 

Täname märkajaid ja nominentide esitajaid. Täname kõiki maakonna ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi!

Foto autor: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuripärand