Uudised

14:26 10.02.2022

Kvaliteedimärgiste kasu ettevõtjale. Keskkonnahoidliku turismitoote inspireerivad näited

Harju-, Rapla-, Läänemaa ja Tallinna linna sihtkohtade arendamise koostööprojekti raames toimus 9. veebruaril koostöös BDA Consulting OÜga turismiettevõtjate inspiratsiooniseminar teemal „Kvaliteedimärgiste kasu ettevõtjale. Keskkonnahoidliku turismitoote inspireerivad näited." Seminaripäeva avasõnad ütlesid Harju-, Rapla-, Läänemaa ja Tallinna linna sihtkohtade koostööprojekti juht Karmen Paju ja BDA Consulting vanemkonsultant, turismiekspert ja päeva moderaator Ülle Puustusmaa.  

Kvaliteedimärgistest kui turismiettevõtja konkurentsieelisest ja roheliste sihtkohtade mõtteviisi ning käitumisharjumuste kujunemisest andis põhjaliku ülevaate Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse Turismiarenduskeskuse kvaliteedikoordinaator Imbi Lepik Martinson. DenEesti OÜ tütarettevõtte Waypoint Travels OÜ juhatuse liige Ryan Jenkins  ja projektijuht Anneli Lehtsalu rääkisid oma ettekandes põnevaid kogemuslugusid ja tõid näiteid keskkonnahoidliku elamus- ja aktiivse puhkusetoote pakkumisest. Ettevõte on Rohetiigri liige ja omab Travelifei poolt omistatud jätkusuutliku ettevõtte kõrgeima taseme sertifikaati ehk "Travelife Certified".

Go Hotels OÜ Hotell Shnelli hotellijuht Alver Pupart rääkis hotelli rohelisest ärimudelist, mille käigus muudetakse hotell energiaefektiivsemaks, kasutatakse kaasaegse hooneautomaatika võimalusi. Uus lahendus säästab energiat, parandab sisekliimat ja hoiab keskkonda. 2021. aasta kevadel avati hotelli katusel päikesepark. Kylas platvormi idee projektijuht, Võrumaa turismikoordinaator Kadri Moppel tutvustas turismiteenuste vahendamise platvormi ehk virtuaalset turgu, mis loob kohalikele ettevõtetele keskkonna, kus oma teenuseid müüa ja broneeringuid hallata. Veebileht võimaldab turundada erinevaid tegevusi ja tõsta ettevõtlusaktiivsust. Lahemaa Turismiühingu juhatuse liige Kaisa Linno rääkis Lahemaa rahvuspargist kui rohelisest sihtkohast ja märkis, et kõik algab kestlikust ellusuhtumisest ehk mõtteviisist. Lahemaa on pälvinud rahvusvaheliselt säästvat turismi arendavalt organisatsioonilt Green Destinations, tõlkes Rohelised Sihtkohad kõrgeima tunnustuse - kuldtaseme. Piirkonna festivalide ja suursündmuste keskkonnasõbralikumaks kujundamisest läbi teadlikkuse tõstmise andis ülevaate Viljandi pärimusmuusika festivali rohepealik, Eesti Pärimusmuusika Keskuse assistent Kirsika Meresmaa. Turismiettevõtjate inspiratsiooniseminarile registreerus 100 inimest, tegevust rahastati läbi Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Inspiratsiooniseminari järelvaatamine: Kvaliteedimärgiste kasu ettevõtjale. Keskkonnahoidliku turismitoote inspireerivad näited. 

Lisainfo:

Karmen Paju
Harju-, Rapla-, Läänemaa ja Tallinna linna 
sihtkohtade koostööprojekti juht
Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus
Sirge 2, 10618 Tallinn  
Tel +372 506 3770
www.heak.ee