Uudised

21:47 24.11.2021

Valgamaa parimad ettevõtjad aastal 2021 on selgunud.

24. novembril Taagepera lossis toimunud pidulikul tunnustussündmusel kuulutati välja konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2021" võitjad. Konkursile laekus 54 tunnustamise ettepanekut.

Aasta tootmisettevõte - Chaga OÜ
Tõrva linnas asuv ettevõte toodab musta pässiku ehk chaga baasil toodetud eliksiire. Tervisetoodetesse on kokku pandud rahvatarkus ja teadus. Samuti on firma Tõrvast pärit odaviskaja Magnus Kirdi suursponsor.

Kategooriasse Aasta tootmisettevõte esitati 10 kandidaati: Hummuli Agro OÜ, Zacman OÜ, Marico Holding OÜ, Sanwood AS, ChagaOÜ, Atria AS, Nuustaku Pruulikoda OÜ, Linnu Talu OÜ, Ferron AKR OÜ, Otepää Oskar OÜ.


Aasta teenindusettevõte – Valga Loomakliinik OÜ
Doktor Luht on kliinikut pidanud Valgas üle 20 aasta. Kliiniku töötajad on alati väga vastutulevad ka väljaspool tööaega ning teevad tööd südamega.

Kategooriasse Aasta teenindusettevõte esitati 10 kandidaati: Kodukohvik Johanna OÜ, Murimäe Vein OÜ, Kraine OÜ, Valga Loomakliinik OÜ, Baarikuur OÜ, Kiri Keset Küla OÜ - Kolme Sõsara Hõrgutised, Reff OÜ, Müügiekspert OÜ, Ugandi Toitlustus OÜ - Ugandi Resto, Villa Müllerbeck OÜ.


AASTA startija - Baarikuur OÜ
Otepää linnas asuv meelelahutuskoht Kuur on üks eriline paik, kus kõik – baarilett, mööbel, sisustus, on pärit kas lahkete külastajate käest või taaskasutusest. Kuur on avatud soojal ajal – maikuu keskpaigast kuni oktoobri keskpaigani ning on lühikese ajaga kujunenud üheks piirkondilikuks tõmbenumbriks.

Kategooriasse Aasta startija esitati 4 kandidaati: Baarikuur OÜ, Lakk Ilustuudio OÜ, Tõrva VM OÜ, Maitsemesi OÜ


Ettevõtluse edendaja – Müügiekspert OÜ, Aleksei Bogatšov
Ettevõte on teinud olulise investeeringu Valga linnas Võnnu tänava tööstuspiirkonna arendamisel, kus endiste tootmis-ja kontorihoonete ost ja kordategemine on võimaldanud  piirkonna ettevõtjatel uutele ja kaasaegsetele pindadele laieneda.

Kategooriasse Ettevõtluse edendaja esitati 5 kandidaati: Suusakeskuste AS, Tehvandi Spordikeskus SA – Kääriku spordikeskus, MOI Stuudio OÜ, Pille Mumm – Eesti Töötukassa, Müügiekspert OÜ - Aleksei Bogatšov.

ERIAUHIND „Raudvara“ - Beetela OÜ
Tõrva linnas 25 aastat tegutsenud ettevõte.
ERIAUHIND „Ettevõtjate tugisammas“ - Pille Mumm, Eesti Töötukassa
Pille julgustab, motiveerib ning on toeks Valgamaa ettevõtetele. Väga hea suhtleja ja tugi, kes märkab, pakub erinevaid võimalusi ja lahendusi Töötukassa poolt.
ERIAUHIND „ Taastootmise toetaja“ - Marico Holding OÜ
Ettevõte tegutseb Valga vallas, on Eesti edukamaid ehitus- ja lammutusjäätmete käitlustehaseid. 2021. aastal käivitus Baltikumi võimekam käitlusliin ning omab EMAS sertifikaati. Tegeleb pidevalt ettevõtte tööprotsesside optimeerimise ning oma tegevuse jalajälje vähendamisega.

Konkurssi korraldatakse aastast 2008 ning selle eesmärgiks on tunnustada Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Konkursi korraldasid MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit ja  SA Valgamaa Arenguagentuur. 

Täname märkajaid ja nominentide esitajaid. Täname kõiki maakonna ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi!

Kultuuripärand