Uudised

14:28 01.06.2021

Keeni Põhikool liitus ettevõtlikku õpet edendava haridusprogrammiga Ettevõtlik Kool

Pressiteade
MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused
01. juuni 2021

Keeni Põhikool liitus ettevõtlikku õpet edendava haridusprogrammiga Ettevõtlik Kool

Keeni Põhikool liitus haridusprogrammiga Ettevõtlik Kool, et edendada ettevõtlikku koolikultuuri tervikliku ja süsteemse haridusprogrammi kaudu. Programmiga liitumise puhul allkirjastasid täna, lastekaitsepäeval Keeni Põhikooli direktor Kalmer Sarv, Ettevõtliku Kooli arendusjuht Heidi Uustalu, Valgamaa Arenguagentuuri juhatuse liige Anneli Kattai ja noored Joonas Kooser ning Sigrit-Ele Štenov elusuuruses koostööleppe, mille alla andsid kõik osapooled enda värvilised käejäljed. Sellega on Valgamaal programmiga liitunud kokku 7 õppeasutust.

Ettevõtliku Kooli arendusjuhi Heidi Uustalu sõnul aitab Ettevõtlik Kool tuua õppeasutustesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu. „Ettevõtlikus Koolis on õpetajate ülesandeks kaasata lapsi kõigisse õppeprotsessi etappidesse nii, et initsiatiiv ja õppimislust lähtuksid õpilastest endist,“ selgitab Uustalu.

„Ettevõtliku Kooli programmiga liitumine on meie kooli jaoks väga oluline, see on kvaliteedimärk. Gümnaasiumitele sarnaselt peavad ka väikesed maakoolid olema atraktiivne koht õppimiseks. Keeni Põhikool peab igati ajaga kaasas käima ja looma konkurentsieeliseid teiste naaberkoolide ees. Soovime, et kõik meie piirkonnas elavad lapsed käiksid siin koolis ning suudaksime kaugemaltki meelitada peresid siia kanti elama. Ettevõtlik vaim on meie koolis juba niigi, nüüd viime selle uuele tasemele,“ ütleb Keeni Põhikooli direktor Kalmer Sarv.

Ettevõtlik Kool on kaasaegse hariduse kvaliteedimärk, mis on koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale. Ettevõtlik Kool on aluse saanud 2006. aastast Ida-Virumaalt ning laienenud tänaseks kõikidesse maakondadesse. Ettevõtliku Kooli võrgustikuga on liitnud 148 õppeasutust üle Eesti.

Lisainfo:

Heidi Uustalu
Arendusjuht
MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused
heidi.uustalu@arenduskeskused.ee
51 968 066
https://evkool.ee/