Lähisündmused

11:00 24.08.2020

19.augustil toimus Valgamaa Naisettevõtjate õppereis

19.augustil toimus Valgamaa Naisettevõtjate õppereis Otepää vallas tegutsevate naisettevõtjate juurde.

Külastati Rahula aiandustalu, kus külalisi võttis vastu talu perenaine Helju Kõiv.

Rahula aiandustalu on alates 2009 aastast Lõuna-Eestis tegutsev pereettevõte. Peamiselt tegeletakse püsikute ja köögivilja kasvatamise ning müügiga.

Seejärel külastati Murimäe Veinikeldrit. Perenaine Janika Ilves tegi ringkäigu ja näitas kuidas on võimalik Eestis kasvatada viinamarju, seejärel tutvustas kuidas ja milliseid veine nad Murimäel valmistavad. Pisikesest unistusest saavad alguse suured teod.

Lõunat pakkus Toidupaja perenaine Krista Tiido, kes on olnud 2015.aastal parim ettevõtja Otepää vallas. Krista on tulnud Harjumaalt Valgamaale elama, pakkudes imelisi toite ja armast majutust, suitsusauna.

Pukas võttis meid vastu Tarmere (Mari-Liis Hendrikson koos emaga), kes on rajanud oma tootmise alevikku. Alates 2015.aastast tegelevad nad kanepitoodete ja 2016.aastast tatratoodete tootmisega. Nägime kuidas käib üks õige tatra-kama tootmine, samuti saime proovide nende kamajooki, võid ja kreeme.

Pukas tegutsevad ka väga tegusad naised – Puka Kogukond MTÜ. Anneli Uffert tutvustas meile kogukonna köögi tegemisi, kuidas kõik on alguse saanud, millega nad enda päevi sisustavad. Naisettevõtjad said ka ise valmistada üheskoos pirukaid ja magustoitu.

Järgmine naisettevõtjate kohtumine toimub 2.oktoober, rohkem infot saabub peagi.

Tegevusi rahastab Euroopa Liit, Euroopa Regionaalarengu Fondist

Kui Sa soovid uudiskirju naisettevõtluse kohta, siis palun kirjuta oma liitumissoovist chaty.uibopuu@valgamaa.ee meilile.

 

Kultuuripärand