Uudised

14:28 28.04.2023

Eesti Kodukaunistamise Ühendus, Valgamaa Arenguagentuur ja Valgamaa Omavalitsuste Liit kutsuvad taas osalema vabariiklikul konkursil “Eesti kaunis kodu“
 

Vabariiklikule konkursile „Eesti kaunis kodu“ on oodatud kandideerima traditsioonilised kodud ja teised objektid.

Igast maakonnast ja suurematest linnadest (Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva) valitakse välja 3 kaunist objekti. See võib olla kaunilt kujundatud, eramu või kortermaja ümbrus, külaplats, park, ühiskondliku või tööstushoone ümbrus.

Eriobjektide konkurssidel valitakse koostööpartnerite abiga tunnustamiseks välja 1 objekt üle vabariigi. Eriobjektide konkursid on: parim tervisespordirajatis, parim tööstusmaastik, kaunis kortermaja, kaunis muinsuskaitseobjekt, kaunis energiasäästlik kodu, kaunis elurikas koduaed.

 

Konkursi laureaadid esitatakse autasustamiseks Vabariigi Presidendile. Laureaat saab Vabariigi Presidendilt tänukirja,  teemakohase seinaplaadi, EKKÜ rinnamärgi ja albumi „Eesti kaunis kodu 2023“.

Autasude üleandmine toimub käesoleva aasta 27. augustil. Toimumise paika ei ole veel määratud. Konkursi laureaate tutvustatakse nii piirkondlikus kui üleriigilises ajakirjanduses. Konkursi tulemustest valmib album „Eesti kaunis kodu 2023“.

 

Rahvusvärvides lipukultuur.  Vabariigi valitsus tunnustab Eestimaa kaunite kodude omanikke tänukirja ja rahvusvärvides mastivimpliga, arendamaks Eesti lipukultuuri ja omariikluse tunnetust lipuvärvide kaudu. Seda tunnustust saame jagada 7 – 8 mastivimplit piirkonna kohta, Valgamaal 2 – 3 mastivimplit ühele omavalitsusele.

Sellele lisaks tunnustame kaunite kodude omanikke Valgamaa Arenguagentuuri tänukirja ja koduvalla annetatud majalipuga.

 

Oma piirkonna kaunid kodud valib välja iga omavalitsus ning esitab need maakondlikule konkursile. Materjalide esitamise tähtaeg EKKÜ Valgamaa piirkonna juhile on 12.06.2023.

Maakondlik hindamiskomisjon külastab nominente  24. - 25.nädalal

 

Head Valgamaa inimesed! Kutsume teid kandideerima või naabrit märkama ja kaunitest kodudest teada andma oma koduvalla koordinaatoritele hiljemalt 10. juunini:

Otepää vald:   kalev.lohmus@otepaa.ee

Tõrva vald:      heli.otti@torva.ee

Valga vald:      pille.zimmer@valga.ee

 

Eesti Kodukaunistamise Ühenduse nimel soovin edu ja jõudu konkursil osalemisel.

Anne Vaigre

EKKÜ Valgamaa piirkonna juht

e-post: anne.vaigre@valgamaa.ee