Uudised

15:22 02.09.2022

Aaretejaht Valgamaal

6. septembril tähistatakse Valga maakonna 102. sünnipäeva maakondliku aaretejahi mänguga

Valga maakond loodi 6. septembril 1920 ja seega läheneb maakonna 102. sünnipäev. Maakonna sünnipäeva tähistamine on Valgamaal toimunud traditsiooniliselt mänguga “Aaretejaht,” mis toimub ka sel aastal. 

Aaretejahi start antakse teisipäeval, 6. septembril kell 15.00  kui veebiportaalis valgamaa.ee ja Valgamaa Facebook lehel avaldatakse info üheksasse maakonna eri paika peidetud aardekaardist. Järgmine vihje aardekaardi asukohast antakse samades kanalites kell 16.00 ja viimane vihje aardekaardi leiukohast avaldatakse kell 17.00. Igas leiukohas on leitav vaid üks aardekaart, millelt leidja saab juhised, kuidas maakonna aardeid täis kott temani jõuab.

Niipea kui mõne piirkonna aardekaart on leitud, avaldatakse sellekohane info ka maakonnaportaalis ja Facebook lehel.

Maakonna aaretejahi mängu korraldab Valgamaa Arenguagentuur.

Maakonna aardejahti toetavad Valga vald, Tõrva vald, Otepää vald, Tõrva Veemõnula, GMP Clubhotel, Pühajärve Paadisadam, Sangaste Mõis, Nõuni Purjeklubi, Sirelin Iluteenused, OÜ Hulkko ja Chaga Health.