Valgamaa.ee's kuvatavad uudised

08:30 07.12.2018

Tunnustati Valgamaa parimaid ettevõtjaid

Neljapäeval, 6.detsembril anti hotellis Wagenküll pidulikul tunnustusüritusel üle tänukirjad „Valgamaa ettevõtlusauhind 2018" konkursi võitjatele ja nominentidele. 

Aasta tootmisettevõtte kategooriasse kandideerisid AS Sanwood, AS Sangaste Linnas, AS Otolux ja OÜ Otepää Lihatööstus Edgar. Võitjaks osutus AS Sangaste Linnas. Ettevõte tõi sel aastal turule Eesti esimese teadlastega koostöös valminud funktsionaalsete putrude sarja „Helen Helde“. Neli erinevat toodet töötati välja koostöös Tartu Ülikooli ja teadus-arendusasutuse BioCCga, mis kestis ligi 3 aastat. Tootearenduse tulemusel on toodete tervislikkus teaduspõhiselt tõestatud ning pudrusarjas on ühendatud teraviljade, seemnete, puu- ja köögiviljade kasulikkus.

Aasta teenidusettevõtte kategooriasse oli esitatud kandidaate kõige enam: Fresh Buffe OÜ, Kaldavere OÜ, Akser OÜ, Ugandi Toitlustus OÜ – Ugandi kohvik, Tõrva Kõrts OÜ, Karni-Voor OÜ, GMP Clubhotel & Pühajärve Restoran, Loodusturism OÜ, RKM Group OÜ, Kodukohvik Johanna OÜ. Võitjaks osutus Ugandi Toitlustus OÜ – Ugandi kohvik. Otepääl asuv kohvik  on silma paistnud eelkõige pakutavate toitude suurepärase maitsega. Hubane õhkkond ja naerusuised teenindajad kutsuvad tagasi kohvikut külastama. 2018. aasta novembris pälvis Kohvik maineka gastronoomiakonkursi Silverspoon auhinna parimate kohvikute kategoorias.

Aasta startija kategooriasse kandideerisid Sullargo OÜ Vidrike külamaja, Ferron AKR OÜ, RKM Group OÜ, Kraine OÜ, Kodukohvik Johanna OÜ, MOI Stuudio OÜ. Võitjaks osutus Ferron AKR OÜ.  Tegemist on  Helmes asuva tööpinke tootva ettevõttega, kes on hinnatud ja usaldusväärne klientide ja koostööpartnerite seas. Ettevõte toodab ventilaatoreid, lihvpinke graanulitehastele, tapimasinaid puidutööstustele, presse, konveiereid ja pakkimisliine, järkamis- ja nurgasaage ning võimsaid puidukütteahjusid.

Ettevõtluse edendaja kategooriasse kandideerisid Loodusturism OÜ, Tiina Loomemaja, Estonian Autosport Events MTÜ (Rally Estonia), Valgamaa Partnerluskogu, SA Valgamaa Arenguagentuuri turismiarendusjuht  Signe Hunt, Eesti Töötukassa Valgamaa Osakond. Ettevõtluse edendaja tiitli pälvis Tiina Loomemaja. Kui tavaliselt on loometegevus koondunud kultuuri- ja külamajadesse, siis Tiina koos ettevõtjast abikaasa Tõnu Saarmanniga on korda teinud Valgas sajandivanuse hoone ning rajanud keskuse „Tiina Loomemaja“. Kahele korrusele mahuvad kunstistuudio, käsitöötuba, õmblusklassid, ilu- ja teraapiakeskus ning palju muud. Tiina on ise paljude käsitöö- ja kunstitubade juhendaja.

Viimastel aastatel on komisjon välja andnud konkursi eriauhinna, nii ka tänavu. Eriauhinna „Ambitsioonikas ettevõtmine“ sai Wagenküll Hotell OÜ, kes on mahukate investeeringutega uuendanud teenuseid ja loonud mitmekülgsed puhkamisvõimalused piirkonnas.

Konkurssi korraldatakse aastast 2008 ning selle eesmärgiks on tunnustada Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Seekordsele konkursile laekus 38 tunnustamisettepanekut. Konkursi korraldasid MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit ja  SA Valgamaa Arenguagentuur.