Uudised

09:17 27.09.2018

Valga jaamas toimuval ettevõtluspäeval näidatakse Eestis valminud vedurit
 

1.-7. oktoobrini toimub üle-Eestiline ettevõtlusnädal. Nädala juhtteema "Samm Sinu unistusteni" on inspireeritud teadmisest, et 52% eestimaalastest unistab ettevõtjaks hakkamisest ning 41% usub, et neil on selleks kõik vajalikud oskused ja teadmised olemas. 

Ettevõtlusnädala Valgamaa peakoordinaator Ülle Vilo: „Ettevõtlusnädala „avapeatus“ on esmaspäeval, 1. oktoobril Valga jaamahoones  toimuv inspiratsioonipäev. Toimumiskoht Valga jaamahoone on omamoodi sümboliks linnale ning samas teede  ja ideede ristumiskoht, kus kohtuvad ettevõtjad ja ettevõtlushuvilised. Sündmuse korraldajad on Valga-, Põlva-  ja Võrumaa maakondlikud arenduskeskused.“

 

Valgamaa ettevõtluspäev on jagatud kolme teemaplokki: „Ettevõtlus vs riik“ avaplokis annab Operail AS juhatuse esimees Raul Toomsalu lühiülevaate  raudtee(vedude) arengust Kagu-Eestis ning koostöövõimalustest ettevõtjatega.  Samal ajal esitletakse Valga raudteejamas esimest maailmasõjajärgselt Eestis toodetud vedurit, mis valminud justnimelt AS-s Operail. Peaminister Jüri Ratas annab ülevaate ettevõtluse arenguvõimalustest riigi poolt vaadatuna, riigihalduse minister Janek Mäggi ja ettevõtja Kuldar Leis arutlevad, mida riik saab teha ettevõtluse edendamiseks ja kas Eestis on riigi poolt juhitud majandust palju või vähe.

 

„Reaalsus ja tulemus“ teemadel jagavad Kagu-Eesti ettevõtjad oma lugusid. Lapsepõlve unistuste teoks saamisest ja  piirideta ettevõtlusest räägivad  Kivi talu peremees, lambakasvataja ja restorani Rock Summer pidaja Jüri Makarov Valgamaalt;  Aasta põllumehe nominent ja 25 aastase Kanepi Aiandi  omanik Margus Vahtramäe Põlvamaalt ning Valgamaa ettevõtlusauhind 2017 "Piirideta ettevõtja" tiitli pälvinud Einar Visnapuu, kes on poeketi Alko 1000 omanik, tegutsedes aktiivselt nii Lõuna-Eestis kui Põhja-Lätis.

 

„Unista ja teosta“ teemadel räägib päevajuht ja ettevõtja, turundaja, stand-up-koomik ja #aastaema Liina Pulges, unistuste elluviimisest. Inspiratsiooni- ettekandes jagab Liina oma kogemust sellest, kuidas oma karjäärialaste unistusteni jõuda  ka siis, kui sul kasvab kodus neli last.

 

Ettevõtluspäeval osalemine on tasuta, registreerimine on avatud 27. septembrini (k.a.): https://goo.gl/wLHQfe

Ettevõtluspäeva elluviimist rahastab Euroopa Regionaalarengu fond.