PILT

Idee vormimine

Kuidas alustada oma ettevõtmisega?

PILT

Jätkusuutlikkus

Kuidas tagada ettevõtmise
pidev areng?

PILT

Omavalitsusele

Kuidas arendada kohaliku omavalitsuse elu?

PILT

Investorile

Kuidas saab Sinu investeering teoks Valgamaal?

Uudised

10:51 25.04.2017

Valgamaa esindus külastab Sevilla toidu- ja turismimessi

Valgamaa Arenguagentuur korraldab mai alguses Hispaanias Sevillas toimuva kohaliku toidu ja turismi messi Feria de Abril külastuse ning õppereisi Andaluusia toidu- ja turismipiirkondadesse.

Feria de Abril on Hispaania võimsamaid ja suurejoonelisemaid turismihooaja avaüritusi, mida külastab nädala jooksul enam kui viis miljonit turisti.

 

„Oleme harjunud turismimesse ette kujutama, kui kõledaid plekist kuure, kus kõrgete letimüüride taga istuvad kunstvalgusest närtsinud kaunitarid, kes püüavad tüdinud möödujatele kangelaslikult oma voldikuid kilekotti susata,” ütles sõitu kommenteerides Valgamaa Arenguagentuuri juht Rein Org.

 

„Mess toimub vabas õhus ja selle korraldamisega tegeleb kogu linnarahvas, iga tänav, iga maja, iga asum ja ühtlasi kogu linn koos. Ligi viit miljonit külastajat toidab, joodab ja lõbustab poolteist tuhat laadapaviljoni, kuid mitte ühtki neist ei teeninda kaupmehed,” lisas ta.

 

Feria de Abril avab ka ametliku härjavõitlusehooaja. Härjavõitlus on küll vastuoluline kultuuriüritus, kuid vaieldamatult Hispaania turismi võimsaim tõmbenumber.

 

Sevillas on planeeritud kohtumine ka Eesti aukonsul Fernando Franco Fernandeziga.

 

Eestlaste vastuvõtjaks on Malaga provintsi Manilva omavalitsus eesotsas linnapea Mario Jiménez Rodrígueziga. Manilvas esitletakse kohalikele ettevõtjatele ka eesti tooteid, nagu rukkileib, kama, kilu, marjamahlad ja maiustused, ning toimub partneriaat-kontaktmess.

 

Sevilla messikülastuse ja õppereisi eesmärk on inspireerida kohaliku toidu ja turismi valdkonnas tegutsevaid väikeettevõtteid arendama ja looma uusi tooteid ning teenuseid. Delegatsiooni kuulub kokku 56 vastava valdkonna ettevõtjat, võrgustiku esindajat, turismiarendajat ja omavalitsustegelast. Delegatsiooni juhib Valga maavanem Margus Lepik.

 

„Suur osa Valgamaa ettevõtlusest on seotud toidu-ja turismisektoriga. Selleks, et olla edukas välisturgudel ja väliskülaliste teenindamisel on vaja kontakte ja kogemusi. Messidel osalemine annab võimaluse tutvustada Eestit ja Valgamaad ning ka konkreetseid ettevõtteid ja teenuseid. Samuti on oluline näha, mis toimub turismisektoris mujal Euroopas, milliseid võimalusi kasutatakse külaliste teenindamisel. Valgamaa on olnud edukas enda tutvustamisel erinevatel messidel. Seekordne Valgamaa Arenguagentuuri projekt annab meie ettevõtjatele võimaluse tutvuda ja ennast tutvustada ühes Euroopa tuntuimas turismipiirkonnas,“ sõnas Lepik.