Uudised

13:18 16.11.2020

Valgamaa noored kogunesid turundusseminarile

12. novembril toimus Valgamaa mini- ja õpilasfirmade turundusseminar. See on osa tegevustest, mida korraldab Valgamaa Arenguagentuur maakondliku noorte ettevõtluskonkurssi Nupp Nokib raames.

Turundusseminar algas sellega, et noored kaardistasid ära, mida nad teavad juba turundusest.  Kaardistusest sai ülevaatliku pildi, millised teadmised on kogemuste pagasis ning mida on vaja juurde hankida. Noortele jagas teadmisi Sebra Sõbrad koolitaja Marek Mekk, kellel on pikaajaline kogemus mini- ja õpilasfirmade juhendajana. 

Arutleti koos küsimuste üle:

  • Kuidas Sina tekitad kliendis soovi osta?  
  • Mida annab kliendi segmenteerimine? Kuidas see mõjutab minu turundusplaani?
  • Kus ja millal jagan enda mini- ning õpilasfirma turundussõnumit?
  • Mis on turunduses pop – pildid, videod, sotsiaalmeedia? Kus on minu klient?

Praktilise tööna võeti ette instagrami postituste loomine. Iga meeskond postitas seminaril tehtud pildi ühisele instagrami kontole, mis oli loodud selleks koolituseks. Pildi juurde oli vaja kirjutada mõjuv ning ostma kutsuv lause ja kasutada hashtage, millega püüda tähelepanu instagrami keskkonnas.

Seminari lõpus koostati meeskonniti oma turunduseesmärke ning vaadati, mis oskusi on vaja lisaks omandada, et olla selles edukad. Muuhulgas toodi välja, et peaks juurde õppima toodete pildistamist, tekstide kirjutamist ning sotsiaalmeedia kontode haldamist.

Seminarist võtsid osa mini- ja õpilasfirmad erinevatest koolidest. Teist korda katsetati koolituse hübriidvormi, kus osalejaid on nii kohal kui ka veebis. Arenguruumi sellise formaadi puhul on – kuidas kaasata osalejaid ja anda noortele tagasisidet. Osalejate ja noorte juhendajate panus ning kohanemisvõime on imetlusväärne, meie noored ning noorte juhendajad on leidlikud, osavad ning motiveeritud tegutsema!

Valgamaa noorte ettevõtluskonkurssi Nupp Nokib tegevused rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi meetme "Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projekti „Valgamaa ettevõtlikkuse edendamise“ raames.

 

Lisainformatsioon Valgamaa õpilas- ja minifirmade tegevuste kohta
Jelena Kalames

+372 5620 9266
Jelena.kalames@valgamaa.ee
Noortevaldkonna projektijuht
Valgamaa Arenguagentuur

       

Kultuuripärand