Uudised

08:46 18.10.2018

„Ettevõtliku kooli“ haridusfestival keskendub tuleviku haridusele
 

Haridusprogramm Ettevõtlik Kool kutsub kokku õpetajad, koolijuhid, lapsevanemad ja noored, et üheskoos arutleda tuleviku hariduse üle.

Tänavune haridusfestival toimub 18. oktoobril Paide Muusika- ja Teatrimajas.

Tulevikuhariduse võtmeküsimuseks on see, kuidas tuua rohkem põnevamat ja kaasavamat õppimise metoodikat koolidesse ja lasteaedadesse.


Ida-Viru Ettevõtluskeskuse juhatuse liige Pille Sööt tõdeb, et oluline on, et õpetajad keskenduksid tunnis lisaks enda ainele ka õpilastes teiste oluliste pädevuste arendamisele.

Ta toob välja, et enam ei saa õpetada vanaviisi ning tuleb leida uusi mooduseid, et arendada noortes just neid oskuseid, mida nad vajavad tulevikuks.

Sööt lisab: „Maailm muutub ja sellega peab kaasas käima ka haridussüsteem. Tänavusel haridusfestivalil korraldame õpetajatele ja koolijuhtidele just selliseid töötubasid,

millega julgustada ja õpetada neid kasutama ettevõtliku õppe metoodikaid enda ainetundides.“

 

Koostöös ettevõtlusõppe programmiga Edu & Tegu pakutakse osalejatele harivaid töötubasid, mis aitavad paremini mõista ettevõtlikkuse toetamise võimalusi koolitunnis,

jagada oma edulugusid ning tutvuda teiste omadega üle-eestilise edulugude konkursi „Õppimine on põnev!“ raames.

 

Haridusfestival on haridusprogrammi “Ettevõtlik kool” algatusel aastal 2007 sündinud üritus koolijuhtidele, õpetajatele ja õpilastele.

Haridusfestivali korraldab Ida-Viru Ettevõtluskeskus koos teiste maakondlike arenduskeskustega.

Haridusfestivali korraldamist toetab Haridus- Ja Teadusministeerium Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondist läbi ettevõtlusõppe programmi Edu&Tegu.

 

Lisainfo:

Kristi Krilovs
Ettevõtlik kool koordinaator
kristi.krilovs@ivek.ee
+372 501 2901

Haridusfestivali päevakava: http://evkool.ee/uudised/ettevotliku-kooli-haridusfestival-2018-paevakava-ja-registreerumine/

Kultuuripärand