Uudised

10:10 16.05.2018

Toimus Valgamaa turismiettevõtjate õppereis Ida-Virumaale

09.05. – 10.05 toimus Valgamaa  turismiettevõtjate õppereis Ida-Virumaale. Õppereisi eesmärk oli jagada kogemusi ja saada ideid oma turismiettevõtluse arendamiseks.

 

Õppereisil osales kokku 26 Valgamaa ettevõtjat. Õppereisil külastati erinevaid turismiobjekte:  Kauksi Puhkemaja, Alutaguse Spordi- ja puhkekeskus, Mäetaguse mõis ja hotell, Kreenholm, Kiviõli Seikluskeskus, Eesti Kaevandusmuuseum ja karjääri Safari, Avinurme Puiduait. Objektid said valitud nii, et oleks igale ettevõtjale midagi- muuseum, majutus, toitlustus, käsitöö, elamus.

Kreenholmi külastus pakkus suurepärast elamust, huvitava jutuga ja hea huumorimeelega giid ning väike teatri etendus andis väga hea ülevaate Kreenholmist. Üllatas Kiviõli Seikluskeskus, kuhu on lisaks praegustele talvistele tegevustele tulemas ka suvised tegevused lastega peredele.

Ida- Virumaa on hea näide sellest, kuidas on kasutusele võetud endised tööstusalad ning nendest elamust pakkuvad turismiobjektid tehtud. Samuti paistis silma ettevõtjate omavaheline koostöö.

Lisaks andis Kristi Markov (Jõhvi Turismiinfokeskuse infokonsultant) ülevaate Ida-Virumaa turismiklastrist. Ida- Viru Turismiklaster koosneb ligi 40 partnerist, kellest  13 on omavalitsused ja ülejäänud turismiteenust pakkuvad organisatsioonid ja ettevõtted. Klastri eesmärk on tutvustada Ida-Virumaad kui avastamisväärset ning mitmekülgseid võimalusi pakkuvat turismisihtkohta, selleks et kaasata uusi sihtgruppe ja sihtturge ning suurendada Ida-Virumaa külastatavust ja turismitulu.

Õppereisi toimumist toetas projekt  EAFRD, MAK 2014-2020 Leader meetme ja Valgamaa Partnerluskogu poolt.

Foto autor: Eveli Jürgenson