PILT

Idee vormimine

Kuidas alustada oma ettevõtmisega?

PILT

Jätkusuutlikkus

Kuidas tagada ettevõtmise
pidev areng?

PILT

Omavalitsusele

Kuidas arendada kohaliku omavalitsuse elu?

PILT

Investorile

Kuidas saab Sinu investeering teoks Valgamaal?

Uudised

16:34 01.06.2017

Otepää turismiinfopunkt tähistas 25. juubelit

Täna täitus Eesti esimesel rohelise I-märgi saanud Otepää Turismiinfokeskusel 25 tegevusaastat. Selle raames oodati huvilisi turismiinfokeskusesse meenutama seniseid tegevusi.

 

 

Sündmuse avamisel ütles maakonna turismitegevusi koordineeriva Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Rein Org: „Ajal, mil Eestil polnud veel oma rahagi ja valitses rubla aeg hakkas Otepääl tegutsema turismiinfot jagav asutus. See näitab, et selle kandi rahvas on julge ja eelkõige väga tubli!“

 

„Isegi kõige julgemates ja suurejoonelisemates unistustes ei osanud toona keegi näha sellist pilti nagu see on täna Otepääl: tuhandete pealtvaatajatega rahvusvahelised spordivõistlused, Eesti oma olümpiavõitjad, maailma tippklassi kuuluvad spordirajad, mida kasutavad ja kiidavad  maailma tippsportlased, menukad kultuurisündmused ja festivalid,  turismiinfokeskus, mis teenindab 20 000 külastajat aastas,“ lisas keskuse töötaja Lea Ilp.

 

Infokeskus jagab  tasuta informatsiooni Otepää turismipiirkonna, Valgamaa ja kogu Eesti turismiobjektide, majutus- ja toitlustusettevõtete, aktiivse puhkuse veetmise võimaluste, kultuurisündmuste, giiditeenuse osutajate ja transpordivõimaluse kohta. Müüakse suures valikus suveniire, mitmed neist kohalike meistrite valmistatud või toodetud - sepised, keraamika, postkaardid, raamatud, puidutooted, taimeteed, seebid, mahlad, mesi.

 

Kohalikud elanikud on turismiinfokeskuses sagedased külalised, ostetakse suveniire ja Piletilevi ning muid pileteid, tarbitakse paljundus-ja skaneerimis, samuti Cargobusi pakisaatmisteenust.  Infopunkti pöördutakse erinevate murede ja küsimustega, kohapeal püütakse alati nõuga aidata.

 

Fotol vasakult: Otepää Turismiinfokeskuse töötajad Külliki Pikk ja Lea Ilp, Valgamaa turismiarendusjuht Signe Hunt ja Tõrva turismiinfopunkti töötaja Tiiu Voitk Otepää Turismiinfokeskuse 25. Juubelipidustustel.

Foto autor: Aet Arula, Valgamaa Arenguagentuur